fbpx

II vieta EGBL U15 Super finale

Apr 15, 2024

Anykščiuose balandžio 5-7 d. praūžė EGBL U15 super finalai. Į finalinį etapą pateko 4 stipriausios 2023/2024 m. komandos iš Latvijos (BS Riga/Centrs), Švedijos (KFUM Bleckebergs Basket lk), Danijos (BC Falcon) ir Lietuvos („BC Deivės“). Tiesa, neatvykusią komandą iš Danijos pakeitė komanda iš Ukrainos (BC Frankivsk-Prikarpattia), kuri turnyre sudalyvavo be konkurencijos ir pasiėmė pirmąją vietą, tad kova dėl kitų medalių vyko tarp Švedijos, Latvijos ir Lietuvos atstovių. 

Pirmąją dieną įveikus Švedijos krepšininkes, antrąją dieną lietuvės susitiko su pajėgia Latvijos komanda. Nors jaunosios „BC Deivės“ ir bandė diktuoti savo ritmą, Rygos atstovės vedamos dviejų žaidėjų (kurios atitinkamai pelnė 31 ir 29 taškus) užtikrintai laimėjo varžybas rezultatu 68:46.

 

Trečiąją turnyro dieną kovoje dėl antrosios vietos susitiko „BC Deivės“ ir „KFUM Bleckebergs Basket lk“ krepšininkės. Nuo pat pirmųjų minučių aikštėje užvirė nuožmi kova ir abi komandos nenorėjo užleisti pirmaujančios pozicijos. Paskelbus ilgąją pertrauką rezultatas buvo apyligis ir tai reiškė jog antroje pusėje laukė tikras mūšis. 

Tačiau „BC Deivės“ komandos atstovės trečiąjį kėlinį pradėjo itin susikaupusios ir gynyboje sukausčiusios savo varžoves iš karto išsiveržė į priekį. Puikiai pataikydamos ir kruopščiai vykdydamos vyr. trenerio Deimanto Vailionio paruoštą varžybų planą lietuvaitės šventė pergalę rezultatu 66:38 ir taip iškovojo II vietą 2023/2024 m. EGBL U15 merginų čempionate!

 

Į geriausių finalo žaidėjų penketuką buvo išrinktos net dvi „BC Deivės“ atstovės: Augustė Martinkutė ir Toma Petkevičiūtė, na o geriausia komandos finalo žaidėja tapo Eimantė Stepanavičiūtė.

 

„Labai didžiuojuosi mergaitėmis, kurios išties pasiekė puikų rezultatą. Smagu, kad mūsų sunkus darbas treniruotėse duoda puikių rezultatų. Malonu matyti, kaip komanda auga akyse ir visi šie tarptautiniai laimėjimai manau dar labiau paskatins mergaites eiti savo tikslo link ir judėti į priekį. Mūsų pagrindinis tikslas yra  – paruošti kuo daugiau įvairaus amžiaus žaidėjų Lietuvos nacionalinėms rinktinėms, tačiau šie klubo laimėjimai taip pat labai svarbūs merginų asmeniniam tobulėjimui. Truputį pailsėsime ir vėl kibsime į darbus – mūsų dar laukia SKL mažosios taurės finalinės rungtynės“ – džiaugsmingai mintimis dalinosi komandos treneris Deimantas Vailionis.