fbpx

EGBL U16 III turo apžvalga

Feb 17, 2024

Praėjusį savaitgalį Valmieroje, Latvijoje trečiajame EGBL U16 ture sprendėsi BC „Deivės“ likimas – pateks jos į turnyro pagrindinį finalą (TOP 😎 ar  neteks teisės kovoti dėl 2023/2024 m. EGBL U16 medalių. Bet apie viską nuo pradžių.

Po dviejų pirmųjų turų Druskininkų BC „ Deivės“ rikiavosi 7 vietoje turnyrinėje lentelėje tarp 19 komandų iš Latvijos, Estijos, Danijos, Švedijos, Suomijos ir Ukrainos. Norint patekti į tolimesnį etapą merginos turėjo laimėti bent 2 rungtynes iš 5, kad garantuotųsi kelialapį į finalą. 

Pirmosios varžovės III ture buvo Ukrainos U16 rinktinė. Rungtynės prasidėjo labai energingai, komandos vis keitėsi taikliais metimais, tačiau, reikia pripažinti, darė ir nemažai klaidų. Iki ilgosios pertraukos Aurimui Andrušaičiui pavyko labiau mobilizuoti savo auklėtines, kurios įgijo pranašumą ir vėliau, pagerinusios gynybą, jos laimėjo rungtynes rezultatu 51:37.

Antrose rungtynėse laukė nelengva kova su vienomis iš turnyro lyderių „Bertans Valmiera Basketball School“. Nors iki didžiosios pertraukos kova buvo apyligė, antrojoje pusėje latvės, deja, įrodė savo pranašumą rezultatu 65:49.

Trečiose rungtynėse „Deivėms“ pergalės reikėjo kaip oro. Tai puikiai supratusios merginos išpildė visus trenerio reikalavimus ir nugalėjo savo priešininkes iš Talino „Sports Academy“ rezultatu 74:57. Puikiai rungtynėse pasirodė jaunoji BC „Deivių“ krepšininkė Beata Baužytė, kuri pataikė 5 tritaškius metimus iš tiek pat mestų!

Užsikūrusios „Deivės“ ir toliau nestabdė. Likusiose dvejose varžybose užtikrintai įveikė Danijos „BC HoNsU“ ir Švedijos „KFUM Blackebergs“ krepšininkes. Tad ture iškovojus 4 pergales ir patyrus 1 pralaimėjimą buvo laimėta antroji vieta! Į simbolinį geriausių turo žaidėjų penketą pateko Arėja Eidukaitytė, o geriausia Druskininkų „Deivės“ komandos žaidėja buvo išrinkta Samanta Rupšytė.

Su nekantrumu stebėjome ir kito pogrupio kovas, kurios vyko Anykščiuose. Pasibaigus visoms varžyboms Valmieroje ir Anykščiuose paaiškėjo, kad Druskininkų BC „Deivės“ tarp 19 komandų iškovojo 6 vietą ir kelialapį į pagrindinį finalą kuris vyks Taline 2024m. kovo 21 – 24 d.

„Esu labai patenkintas merginomis ir jų pasiekimu reguliariame sezone. Manau mes nusipelnėme būti tarp stipriausiųjų EGBL U16 komandų ir tai parodo mūsų gėrėjanti sportinė forma. Nors sezono pradžia mums nebuvo tokia, kokios tikėjomės, mums pavyko mobilizuotis; merginos  pradeda vis daugiau pasitikėti savimi ir nuolatinis, sunkus darbas duoda savo vaisių. Mintys šiandien ne apie finalą… šiandien noriu tiesiog pasidžiaugti savo mergaitėmis, saugiai grįžti namo ir gerai pailsėti. Na o tada laukia dar nemažai įdomių varžybų Moterų krepšinio lygoje, sunkių treniruočių ir aišku EGBL finalas“ pasitenkinimo neslėpė komandos treneriai Aurimas Andrušaitis ir Deimantas Vailionis.